Hof van Alkemade

  Startpagina Nieuws Vacatures 


Startpagina

    
Het Ontmoetingscentrum Dementie richt zich op mensen met geheugenproblemen ťn hun partner. U kunt hier terecht voor begeleiding, adviezen en een activerend dagprogramma. Door een compleet programma worden zowel patiŽnt als mantelzorger geholpen om op een prettige manier thuis te kunnen blijven wonen.

Voor wie?

Het Ontmoetingscentrum Dementie is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Vaak zijn de deelnemers ouderen, maar soms ook jongere mensen, die vergeetachtig zijn, die wel eens de weg kwijt raken, moeite hebben met dagelijkse karweitjes of met het begrijpen van anderen. Ook biedt het Ontmoetingscentrum ondersteuning aan partner, familie, maar ook vrienden of kennissen, die een groot deel van de zorg voor mensen met geheugenproblemen op zich genomen hebben (mantelzorgers).

Het Ontmoetingscentrum Dementie biedt een totaalpakket van zorg, met als doel de deelnemers langer thuis te kunnen laten wonen. De mantelzorger speelt hierin een belangrijke rol.

Voor mensen met geheugenproblemen

Mensen met geheugenproblemen kunnen meerdere dagen per week bij ons terecht voor de dagsociŽteit. De partner mag hierbij aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Er worden verschillende activiteiten gedaan, zoals beweging en sport, schilderen, tekenen en andere creatieve bezigheden. Maar ook boodschappen doen, muziek luisteren of een wandeling maken. Daarnaast vormt een vast onderdeel de psychomotorische groepstherapie, waarbij onder andere de vaardigheden die deelnemers nog hebben, gestimuleerd worden. Voor deelnemers is dit een plezierige therapie, waarbij ze zich emotioneel vaak goed kunnen uiten.

Voor de mantelzorger

Als mantelzorger is het belangrijk dat u niet overbelast raakt. Het Ontmoetingscentrum Dementie ondersteunt u hierbij met de volgende activiteiten:

 • Sociale activiteiten en uitstapjes
 • Praten met lotgenoten
  In de gespreksgroepen ontmoet u lotgenoten, u wisselt ervaringen uit en biedt elkaar emotionele steun.
 • Spreekuur
  Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek? Wilt u meer weten over dementie en de omgang met uw partner? Hiervoor kunt u op afspraak terecht op het spreekuur van de coŲrdinator.
 • Informatieve bijeenkomsten
  Lezingen over bijvoorbeeld (omgaan met) dementie, onderzoek, diagnostiek, hulpverleningsmogelijkheden en medicatie.
   

Hof van Alkemade

Roelofarendsveen
Ontmoetingscentrum Dementie Roelofarendsveen
Schoolbaan 2a
2371 VJ  Roelofarendsveen

06-10362169

 

 Kijk verder op de site van 


        Voor meer informatie, bel met de INFOLIJN voor zorg en dienstverlening van ma.-vr. van 9.00 tot 11.00 uur Tel. 071 - 3317967
                                        Wilt u reageren?
mail ons   Site informatie 
© WA,  datum laatste wijziging: 13-07-17