Vrijwillige thuiszorg

  Startpagina Terug / Vervolg Nieuws Vacatures 


Startpagina
Terug / Vervolg

 

Burenhulp Vrijwillige thuiszorg. 

De vrijwillige thuiszorg bestaat uit verschillende onderdelen:

  1. VVM.(VVM=Vrijwilligers Vervangende Mantelzorg)
  2. Hulp bij rouwverwerking
  3. VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Therminale Zorg)

Hulp voor verzorgers van een volwassene met een lichamelijke handicap of chronische ziekte en voor verzorgers van een dementerende oudere door de Algemene Burenhulp afdeling Vrijwillige aanvullende Thuiszorg.

De Algemene Burenhulp verleent ondersteuning aan verzorgers van volwassenen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte en aan partners en anderen die de zorg hebben voor een (dementerende oudere, VVM). Deze ondersteuning is er speciaal op gericht de taak van de mantelzorger te verlichten, zodat de zorg thuis langer volgehouden kan worden.
Tijdelijk kan de zware zorgtaak van de mantelzorger over genomen worden door deskundige vrijwilligers. De soort hulp hangt af van de vraag van de verzorgende of van de partner/familie. Deze hulp kan een aanvulling zijn op de professionele zorg.

Taken: bijvoorbeeld: gezelschap houden, uitvoeren van kleine verzorgende taken (eten, wassen), hulp bij wandelen, het begeleiden naar een ziekenhuis, activeren met aangepast beeld, geluid en spel materiaal en kleine klusjes. De hulp wordt maximaal 3 uur per keer gegeven behalve Ďs-nachts. In overleg kan er ook in het weekend hulp gegeven worden. Het gaat om hulp voor een langere tijd; niet om incidentele hulpverlening.
Voor deze vorm van hulp wordt geen bijdrage gevraagd.
Informatie en aanmelden via de infolijn.

Hulp voor familie en vrienden van iemand in de laatste levensfase door de VPTZ

Mensen die in de laatste levensfase verkeren, willen vaak in de eigen vertrouwde omgeving blijven en daar sterven. Voor familie, vrienden en buren kan dit een belasting betekenen, die op den duur te zwaar wordt. Vooral wanneer het nodig is dat voortdurend iemand bij de stervende aanwezig is. De Stichting Terminale Thuiszorg kan in zulke situaties de familie bijstaan en hulp verlenen. De hulp wordt door opgeleide vrijwilligers verleend en is een aanvulling op de professionele hulp van bejaardenverzorging, wijkverpleging e.d.. Slechts de uren, die openvallen en waarin de familie de zorg niet meer alleen aankan, worden opgevuld.
Bij deze vorm van hulp worden de wensen, en de wil van de patiŽnt en mantelzorger gerespecteerd.
Onze afdeling van de VPTZ is aangesloten bij de landelijke vereniging, Vrijwilliger Paliatieve Terminale Zorg (VPTZ).
Informatie en aanmelden via de infolijn, lees ook de folder.
De Stichting VPTZ Kaag en Braassem is samengegaan met de Stichting Hospicegroep Jacobswoude en gaat verder onder de naam Stichting Amandi Thuis. Lees ook deze folder.        Voor meer informatie, bel met de INFOLIJN voor zorg en dienstverlening van ma.-vr. van 9.00 tot 11.00 uur Tel. 071 - 3317967
                                        Wilt u reageren?
mail ons   Site informatie 
© WA,  datum laatste wijziging: 13-07-17